ТАЙ ЧИ ОНЛАЙН ТРЕНИРОВКИ

Катя отсъства от града за дълго по работа и онлайн тренировките и помагат да бъде във форма и да отделя ценно време за себе си. Не пропуска занимание без значение от мястото, на което се намира.

Как започна всичко

Тай Чи онлайн тренировките ни са плод на многомесечна работа, тестване, усъвършенстване и подбор на точните методи, средства и технологии. В резултат разработихме собствена методика на преподаване и провеждане на нашите онлайн тренировки. Това, към което се стремихме беше практиката да бъде ефективна и качеството да не се различава от това в залата. Днес с гордост можем да кажем – ние го подстигнахме. Хората, трениращи при нас го потвърдиха с думите и мнението си.

Водехме се от идеята, че тренирането пред екрана далеч не означава участника да гледа как някой изпълнява движения пред камерата и просто да копира тези движенията. Потърсихме и открихме най-добрите техники за преподаване и водене на практиката по начин такъв, че практикуващите да могат във всеки момент активно да участват в случващото се и да почерпят реална полза.

Наш първи приоритет в разработването на онлайн методиката на преподаване беше всеки участник да вижда добре, разбира, следва, запомня, научава. Целите на нашите Тай Чи  онлайн тренировки са две. От една страна да осъществим активна практика с учител от най-високо ниво от комфорта на собствения Ви дом (или откъдето се намирате в момента – без значение), а от друга – възможност да се научите да изпълнявате правилно упражненията сами. Това дава възможност впоследствие да можете да практикувате на всяко място и по всяко време без да е необходимо да гледате движенията. В същото време живите тренировки онлайн допълват и разширяват знанията и уменията, давайки предпоставка за израстването на всеки практикуващ с неговата индивидуална скорост,  получавайки индувидуални напътсвия, насоки и корекции.

Всичко това  се случва на живо, в непрекъсната двупосочна връзка с участниците, с необходимата висококласна техника, за да тече Вашата практика максимално гладко, качествено и приятно.

Нашите членове за онлайн тренировките ни по Тай Чи, за Майстор Светослав Сомов и техните мнения за практиките

По-долу ще видите част от членовете на Световната Чън Сяоуан Тай Чи Асоциация и мненията, които те споделиха за тренировките си по Тай Чи от вкъщи. Под ръководството на Майстор Сомов те практикуваха от дома си в продължение на много месеци и техните мнения и впечатления са нашия най-добър коректив, както и доказателството, че създадената от нас онлайн методика работи толкова добре, колкото искахме.

Онлайн тренировките са изненадали Михаела с това колко ефективни са всъщност. Спокойствието и уюта на домашната обстановка и помагат да се концентрира по-добре

За Събина онлайн срещите са удобен и ефективен начин да поддържа форма и да научава нови неща.

Интерактивност в реално време

Едно от най-важните неща в процеса на тренировката по Тай Чи е общуването между учител и ученици. Въпросите, корекциите, насоките и дискусиите са важна част от тренировката. Майстор Сомов винаги изразява мнението, че Тай Чи е ефективна система (в здравословен и в боен аспект) само тогава, когато се изпълнява по коректния начин – “Има един начин на изпълнение на практиката и това е правилния начин”. Точните движения и съблюдаването на принципите на Тай Чи са източник на здраве и сила. Индивидуалният подход и преодоляването на собствените трудности за всеки ученик е от особено значение за израстването и черпенето на полза от практиката.

Затова построихме нашите онлайн тренировки така, че да дават възможност за комуникация в реално време с Майстор Сомов, затова нашите тренировки са на живо. Ние не използваме записи, считаме ги за неефективни и не много полезни. На живите тренировки освен отговор на въпросите си, човек може да получи и така необходимите корекции на собствената си практика. Така всеки може да се възползва по-бързо и по-пълноценно от положителните ефекти на Тай Чи, постигнати още по-ефективно с помощта на новите технологии.

Получихме много отзиви, мнения и красиви думи за новия ни модел на преподаване, което ни направи изключително щастливи. Следва още една малка част видео споделяния от наши членове, участвали в онлайн тренировките ни по Тай Чи. За съжаление не можем да представим всички тук поради големия им обем. В заключение ще завършим с думите на Майстор Сомов: “Или го правим като хората, или не го правим въобще”.

Въпреки сравнително дългата си практика по Тай Чи, Таня, Атанас и Десислава продължават своя път в изкуството с неуморен ентусиазъм – вече и онлайн.
Вижте какво споделят те.

За Елена живите тренировки онлайн са досущ като частен урок – “тренирате само ти и майстора”. Възможността да присъства от всяко място е другият голям плюс на този формат за нея.

Димитър вижда онлайн срещите като подтик да преосмисли своята практика и да я изведе на по-високо ниво на разбиране, подобрявайки уменията си.

Силвия и Станислав всеки път откриват по нещо ново за себе си в онлайн тренировките, което ги прави ползотворни и очаквани с нетърпение.