БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА В МОДЕРНИЯ СВЯТ

или как да постигнем личностно развитие и духовно израстване с най-мощните практики на Древния Изток

Тайната на вътрешната сила и пълноценния живот споделя Майстор Светослав Сомов, учител по Бойни Изкуства, Цигун и Даоистки вътрешни практики с над 30 годишен опит

Монаси от тай чи манастир в Удан

В древността Бойните изкуства са били използвани като системи за личностно развитие, духовно усъвършенстване и път към себе си.

Голяма част от Бойните изкуства на Изток са създавани в духовните средища – манастирите – и са били практикувани от монаси, последователи на някое от древните философски учения.

Tрадиционните Бойни изкуства изповядват ненасилие. Практикуващият развива силата вътре в себе си и я използва единствено, за да подобри живота си и да помага на другите, но не и за да ги подтиска!

Всяко Бойно изкуство упражнява еднакво тялото и ума

Майстор Сомов със свои ученици по Тай Чи от София и Пловдив

Медитацията (упражнение за ума) и Класическите комплекси от движения (упражнения за тялото) вървят ръка за ръка. Затова и резултатите от практиката са многопластови: 

  • Зарежда с енергия и подобрява настроението
  • Намалява умората и дава пълноценна почивка
  • Развива едновременно тялото и ума
  • Прави практикуващия спокоен и уравновесен
  • Калява волята и характера

Практиката се различава от познатия спорт по качеството на движенията си – целта и е да провокира вътрешни процеси в тялото, а не просто да го раздвижи и да натовари мускулите.

Защо тази група е подходяща за Вас?

Медитация

Медитацията е неизменна част от нашата практика. Тя премахва натрупания стрес, успокоява нервната система, балансира емоциите и подобрява настроението. Спокойният ум ще Ви позволи по-уверено да вземате решения и да управлявате конфликтни ситуации.

Ще се запознаете със слабо познати, но много ефективни техники за Даоска медитация.

Бавни и плавни движения

Голямата част от движенията са бавни и плавни.  Освен, че са приятни за изпълнение и носят удоволствие и лекота от практиката, това дава възможност да се изгради много прецизен усет и чувствителност на тялото.

Макар бавни и плавни, те носят много комплексно и балансирано натоварване по цялата мускулатура, което я заздравява по равномерен начин – цялата.
Натоварването се регулира индивидуално според желанието на практикуващия.

Комплексни ЦИГУН практики

Движенията се изпълняват по специфичен начин, за да провокират многократното усилване на енергийната циркулация в тялото.

В резултат на това:

 • се прочистват блокажите в тялото на физическо и емоционално ниво
 • се регулират процесите в организма към естествения им ход
 • значително се усилва имунната система.

Рeзки и бързи техники

Изпълняването на упражнения за “експлозивна сила” подобрява кръвообращението, работата на сърцето и капацитета на белите дробове, тонизира цялостно организма и развива физическата сила. Практикуването им ще Ви даде увереност, че владеете всяка ситуация.

Добрият учител е този, който те дърпа напред

Майстор Сомов със своя Учител Грандмайстор Чън Сяоуан

Майстор Светослав Сомов има над 30 години опит в Бойните изкуства. Той е вътрешен ученик на Грандмайстор Чън Сяоуан – една от живите легенди на нашето съвремие в света на Бойните изкуства.

Майстор Сомов е асоцииран към фамилия Чън в 20-то поколение лично от Грандмайстор Чън Сяоуан (асоцииран е като член на семейството му) и получава обучението си лично от ръцете на Грандмайстора.

Преподаването на Майстор Сомов се отличава с висок професионализъм и индивидуален подход към всеки ученик.

Това, което впечатлява практикуващите, е неговото огромно търпение и внимание към детайлите, когато преподава.

Майстор Сомов заедно с монах от манастира Шаолин
Майстор Сомов с монах от Шаолин

Стриктното спазване на принципите на Бойното изкуство е от първостепенно значение, затова основното изискване на Майстора по време на практиките е старание и прецизност.  С личното си внимание и корекции, той помага на всеки ученик да надскача възможностите си и да израства по Пътя.

Световна Тайдзицюан Асоциация България

Световна Тай Чи Асоциация с Грандмайстор Чън Сяоуан и Майстор Светослав Сомов

Майстор Сомов е основател и ръководител на Българския клон на
Световната Чън Сяоуан Тайдзицюан Асоциация.
Асоциацията има клонове в над 40 държави по света и огромен брой практикуващи на всички континенти. Тя е най-голямото обединение на хора, практикуващи Тайдзицюан по целия свят.

Обучение ОНЛАЙН НА ЖИВО
без ОГРАНИЧЕНИЯ

Тренировка онлайн по Тай Чи с Майстор Сомов

Виртуалната среда има ключови предимства, от които можете да се възползвате:

 • Винаги сте на първия ред
  Виждате и
  слушате много добре, следвате движенията без усилие
 • Имате възможност за въпроси и индивидуални корекции в реално време
  Питате или използвате своята камера, за да покажете къде се затруднявате
 • Вашата практика е винаги с Вас
  Без значение дали пътувате по работа или на почивка

Помислихме за всичко!
Вашето онлайн обучение е ефективно, удобно и пълноценно!

Много хора практикуват с нас онлайн

Катя пътува често по работа и онлайн практиките и помагат да бъде във форма и да отделя ценно време за себе си. Не пропуска занимание без значение от мястото, на което се намира.

Зорница споделя, че откакто тренира е научила много неща, но също така осъзнава колко необятни са знанието и ползите, които само едно Бойно изкуство може да даде.

Според Мирослав практиката на Бойните изкуства е естествен противовес на всичко негативно, което ни се случва ежедневно в съвременния свят.

Какво ще Ви даде Тайдизцюан практиката при Майстор Сомов?

Много енергия, сила и тонус

Винаги можеш да се заредиш практикувайки!
След всяка тренировка, независимо по-дълга или по-кратка, се чувстваш по-енергичен и в по-добро настроение.

Упражненията са щадящи за тялото, не износват ставите, както често се случва при някои спортове или фитнес. Натоварването е премерено и на практика не съществува реална опасност от травми.

Пълноценна почивка

Практиките се изпълняват в състояние на пълен релакс – на тялото и съзнанието. Това позволява активно да си почивате докато практикувате.

Движенията провокират специфична енергийна циркулация в тялото, която прочиства всички енергийни блокажи.

Прочиствайки блокажите в тялото, Вие ще му позволите да се възстанови, регенерира и да се върне към своето естествено състояние на комфорт.

Повече спокойствие и баланс, по-малко стрес

Обучението при Майстор Сомов включва много медитативни упражнения. Дори и да нямате време за дълга практика, медитацията ще Ви помогне да си починете и да премахнете стреса.

Медитацията е упражнение, което има за цел да освободи съзнанието от мисли, да му помогне да се разтвори във всичко наоколо и да пребивава в състояние на пълен покой.

Развива не само тялото, но и ума

Състоянието, в което по време на практиката тялото се движи, а съзнанието е чисто от мисъл и се разтваря във всичко наоколо, се нарича динамична медитация.

Това е особен вид упражняване на тялото и ума едновременно. Всички източни учения вярват, че тялото и ума са свързани. Те трябва да се развиват паралелно и равностойно. От друга страна, специфичното третиране на тялото води до определени ефекти на ментално ниво. Обратното също е вярно.

Наистина ли е ЕФЕКТИВНО онлайн на живо от вкъщи???

ДА, на 100% !

Онлайн обучението на Майстор Сомов притежава всички характеристики на живото присъствие в зала.

Вие можете:

♦   Да тренирате заедно с Майстора – винаги сте на първия ред и практикувате без да бъдете разсейвани от нищо

♦   Да  питате за всичко – отговорите на Вашите въпроси ще Ви помогнат да добиете по-ясно разбиране за същността на практиката

♦   Да покажете движенията, които упражняватеза да може Майстор Сомов да ги коригира и да Ви даде персонални напътствия – това ще Ви помогне да напредвате по-бързо в практиката

Но това не е всичко!

Обучението онлайн на живо дава предимства, които присъствието в зала не може да предложи.

Можете да участвате от всяко място.
Без значение къде се намирате – на почивка, в командировка или някъде другаде – Вашата онлайн практика е винаги с Вас.

Тренировка по тай чи онлайн на живо

Едновременно повече спокойствие и по-пълноценно преподаване
Когато не Ви смущават външни фактори, можете изцяло да се потопите в темата и да се съсредоточите по-добре. В същото време във всеки момент ще виждате и чувате, стоейки директно пред Майстора.

Какво е необходимо, за да започнете?

Тренировка по Тай Чи на Световна та Асоциация

Преди всичко желанието да научите нещо ново, полезно и интересно. Практиката ще Ви даде много ползи на физическо и умствено ниво и ще открехне вратата към една по-дълбока духовност и път към себепознание и съвършенство.

Не е необходим предварителен опит, не са нужни специални умения – тях ще добиете с помощта на Майстор Сомов в течение на тренировките!

Много хора станаха част от нас.
Направете го и Вие, ЗАСЛУЖАВА СИ!

За Събина практиките на Майстор Сомов са чудесен начин да си почине от тежък и натоварен ден и да се зареди с енергия.

“То не може да се опише с думи, трябва да се преживее”, казва Петя.

За Елена живите практики онлайн са досущ като частен урок – “тренирате само ти и Майстора”. Възможността да присъства от всяко място е другия голям плюс на този формат за нея.