ИЗКУСТВОТО ТАЙ ЧИ

или как умението да работите с вътрешната енергия
и медитацията ще Ви помогнат да поддържате
добра форма, силен имунитет и здраво тяло

Тайната за дълголетие, здраве и хармония споделя
Майстор Светослав Сомов, учител по Тай Чи, Цигун и Даоистки вътрешни практики с над 30 годишен опит

Векове наред изкуството на Тай Чи се използва като практика за личностно развитие, духовно усъвършенстване и път към себе си.

Тай Чи е вътрешна практика, насочена към развиване на умения за работа с жизнената енергия, виталността на тялото – Ци.
Една малка част от нейните резултати са:

 • Сила, тонус и енергия
 • Здраво и гъвкаво тяло
 • Увеличени имунитет и защитни сили на организма
 • Подобрена дихателна култура
 • Спокойно съзнание, балансирани емоции, по-малко стрес

Тай Чи поддържа хармонията в тялото и го запазва младо през годините

Много хора практикуват с нас онлайн
и постигат сериозни резултати

“Наистина уникално преживяване!” – споделя Сиана и добавя: “Дори не съм предполагала, че ще срещна такъв учител, на такова ниво и то в България.”

Онлайн практиката е изненадала Михаела с това колко ефективна е всъщност. Спокойствието и уюта на домашната обстановка и помагат да се концентрира по-добре.

Въпреки сравнително дългата си практика по Тай Чи до момента, Таня, Атанас и Десислава продължават своя път в изкуството с неуморен ентусиазъм в удобния онлайн формат.

Добрият учител е този, който Ви дърпа напред

Майстор Сомов със своя Учител - Грандмайстор Чън Сяоуан

Майстор Светослав Сомов има над 30 години опит в Тай Чи, Цигун и различни Даоистки вътрешни практики.

Преподаването му се отличава с изключителен професионализъм и индивидуален подход към всеки ученик. Това, което впечатлява многобройните практикуващи под негово ръководство е огромното му търпение и внимание към детайлите, когато преподава.

Изучавал е изкуството на Тай Чи от най-големите имена в Китай. Майстор Светослав Сомов е вътрешен ученик на Грандмайстор Чън Сяоуан – 19-то поколение Майстор от фамилия Чън, живата легенда на Тай Чи, човекът, който задава стандартите на тази практика в Китай и по целия свят.

Майстор Сомов заедно с монах от манастира Шаолин
Майстор Сомов с монах от Шаолин

Майстор Сомов е асоцииран към фамилия Чън в 20-то поколение лично от Грандмайстор Чън Сяоуан (асоцииран е като член на семейството му) и получава обучението си лично от ръцете на Грандмайстора. Той преподава пълната система на Тай Чи по същия традиционен начин, по който го е обучавал лично неговия учител – Грандмайстор Чън Сяоуан.

Световна Тай Чи Асоциация България

Световна Тай Чи Асоциация с Грандмайстор Чън Сяоуан и Майстор Светослав Сомов

Майстор Сомов е основател и ръководител на Българския клон на
Световната Чън Сяоуан Тай Чи Асоциация.
Асоциацията има клонове в над 40 държави по света и огромен брой практикуващи на всички континенти. Тя е най-голямото обединение на хора, практикуващи Тай Чи в света.

Какво ще Ви даде Тай Чи практиката при Майстор Сомов?

По-силен имунитет

Движенията в Тай Чи са специфични. Можете да ги наподобите като гледате от някого – без да постигнете много. А можете и да ги изпълните по коректния начин – съгласно определени правила, принципи и изисквания.

Вторият начин ще накара енергията Ци на Вашето тяло да циркулира по специфичен начин, захранвайки вътрешните органи. Това укрепва тялото отвътре и го прави по-устойчиво на външно въздействие. С други думи, засилва имунната защита на организма.

Повече спокойствие и баланс, по-малко стрес

Обучението при Майстор Сомов включва много медитативни упражнения. Дори и да нямате време за дълга практика, медитацията ще Ви помогне да релаксирате и да премахнете стреса.

Медитацията е упражнение, което има за цел да освободи съзнанието от мисли, да му помогне да се разтвори във всичко наоколо и да пребивава в състояние на пълен покой.

Балансиране на процесите в организма с тренировки онлайн по Тай Чи

Регулиране на процесите в организма

Ако спазвате правилата на Тай Чи по време на практиката, Вие ще позволите на Ци, вътрешната енергия на тялото,  да увеличи многократно протичането си през тялото. Усиленият енергиен поток с течение на времето прочиства енергийните блокажи в тялото.

Енергийните блокажи пречат на нормалната работа на органите и системите в организма. Те водят до заболявания.

Прочиствайки блокажите в тялото, Вие ще му позволите да се възстанови, регенерира и да се върне към своето естествено състояние на комфорт.

Тонус и енергия с тренировки по Тай Чи онлайн

Тонус, сила и енергия

Повечето от движенията в Тай Чи са бавни и плавни. Макар бавни и плавни, те носят едно много балансирано натоварване, тонус и енергия на цялото тяло. Най-хубавото е, че Вие сами можете да изберете колко натоварващи да ги направите.

Не забравяйте, че Тай Чи е изкуство на баланса. Бавните движения се допълват от спорадични бързи и резки техники за изхвърляне на експлозивна сила.

Обучение ОНЛАЙН НА ЖИВО
без ОГРАНИЧЕНИЯ

Тренировка онлайн по Тай Чи с Майстор Сомов

Впрегнахме всички съвременни технологии и средства, за да Ви предоставим най-доброто Тай Чи обучение на най-високото ниво в България.

Практиката се случва в реално време с непрекъсната двустранна комуникация.

Виртуалната среда има ключови предимства, от които можете да се възползвате:

 • Винаги сте на първия ред и няма хора пред Вас –
  виждате добре от всички страни и ракурси
 • Никой наоколо не Ви притеснява –
  слушате подробните обяснения през цялото време
 • Следвате без усилие движенията, показани в пълен детайл –
  запомняте ги, учите и черпите полза

   

Помислихме за всичко!
Вашето онлайн обучение е ефективно, удобно и пълноценно!

Наистина ли е ЕФЕКТИВНО онлайн на живо от вкъщи?

ДА, на 100%

Онлайн обучението на Майстор Сомов притежава всички характеристики на живото присъствие в зала.

Вие можете:

♦   Да  питате за всичко – отговорите на Вашите въпроси  ще Ви помогнат да добиете по-ясно разбиране за същността на практиката

♦   Да покажете движенията, които упражнявате, за да може Майстор Сомов да ги коригира и да Ви даде персонални напътствия – това ще Ви помогне да напредвате по-бързо в практиката

Но това не е всичко!

Обучението онлайн на живо дава предимства, които присъствието в зала не може да предложи.

Можете да участвате от всяко място.
Без значение къде се намирате – на почивка, в командировка или някъде другаде – Вашата онлайн практика е с Вас навсякъде.

Тренировка по тай чи онлайн на живо

Едновременно повече спокойствие и по-пълноценно преподаване
Когато не Ви смущават външни фактори, можете изцяло да се потопите в темата и да се съсредоточите по-добре. В същото време във всеки момент ще виждате и чувате от първия ред.

Какво е необходимо, за да започнете?

Тренировка по Тай Чи на Световна та Асоциация

Преди всичко желание да научите нещо ново, полезно и интересно, което ще подобри здравето, ще редуцира стреса и ще повиши драстично имунитета, тонуса и кондицията Ви.

Не е необходим предварителен опит, не са нужни специални умения – тях ще добиете с помощта на Майстор Сомов в течение на практиките!

Много хора станаха част от нас.
Направете го и Вие, ЗАСЛУЖАВА СИ!

“То не може да се опише с думи, трябва да се преживее”, казва Петя

Зорница споделя, че откакто тренира е научила много неща, но също така осъзнава колко необятни са знанието и ползите от изкуството на Тай Чи.

За Елена живите практики онлайн са досущ като частен урок – “тренирате само ти и Майстора”. Възможността да присъства от всяко място е другия голям плюс на този формат за нея.